ΑΠΟΘΕΤΕΣ - ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ LAFARGE - ΕΛΚΟΜ
(+30) 24210 78432
Κασσαβέτη 86, 38221, Βόλος, Ελλάδα
info@elkom.gr

ΑΠΟΘΕΤΕΣ – ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ LAFARGE

Το παρόν έργο αφορά την μελέτη και εκτέλεση αναβάθμιση δύο παραληπτών και δύο αποθετών στις αποθήκες πρώτων υλών στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στον Βόλο.

Οι αποθέτες είχαν εγκατεστημένο PLC της Siemens και θα έπρεπε να εγκατασταθούν δύο Absolute Encoders για την θέση του κάθε αποθέτη πάνω στις ράγες και για το ύψος της μπούμας. Επίσης, προστέθηκε μία Αναλογική κάρτα AI της Siemens σε κάθε αποθέτη για τη σύνδεση των Encoders στο PLC. Τέλος έγινε η ασύρματη μεταφορά των σημάτων τα οποία χρειάζονταν στο κεντρικό σύστημα.

Οι παραλήπτες είχαν εγκατεστημένα PLC της ΑΜΒΕΡ  με τις απαραίτητες για την λειτουργία τους κάρτες ΙΟ. Το έργο λοιπόν περιελάμβανε την αντικατάσταση του PLC της AMBEΡ με νέο της SIEMENS καθώς και όλων των καρτών και την ανακαλωδίωση τους. Επίσης αντικαταστήθηκαν όλα τα καλώδια (ισχύος και σημάτων).  Εγκαταστάθηκαν πέντε Absolute Encoders για την θέση του κάθε παραλήπτη πάνω στις ράγες, το ύψος της μπούμας, τη θέση της μπούμας (αριστερά-δεξιά), τη θέση της τσουγκράνας και τη θέση της ξύστρας. Επίσης, εγκαταστάθηκαν ένας ταινιοζυγός διέλευσης για την ρύθμιση της τροφοδοσίας και ένα όργανο για την ανίχνευση υλικού μπροστά από τον καδοτροχό ώστε να ρυθμίζεται η ταχύτητα και το εύρος της κίνησής του, σε κάθε παραλήπτη. Τέλος έγινε η ασύρματη μεταφορά των σημάτων τα οποία χρειάζονταν στο κεντρικό σύστημα.

Η ολοκλήρωση της μετατροπής αυτής και η θέση σε λειτουργία των αποθετών – παραληπτών έγινε στο συντομότερο δυνατό χρόνο (λιγότερο από πέντε ημέρες).

Αποθέτης

 

Παραλήπτης