Αυτοματισμοί Σιδηροδρόμων. Κυκλώματα FTGS - ΕΛΚΟΜ
(+30) 24210 78432
Κασσαβέτη 86, 38221, Βόλος, Ελλάδα
info@elkom.gr

Αυτοματισμοί Σιδηροδρόμων. Κυκλώματα FTGS

  • Αυτοματισμοί Σιδηροδρόμων. Κυκλώματα FTGS
  • Railway, FTGS Circuits, Services, Safety

Αυτοματισμοί Σιδηροδρόμων. Κυκλώματα FTGS

Η ΕΛΚΟΜ δραστηριοποιείται στους αυτοματισμούς σιδηροδρόμων, αναλαμβάνοντας τη ρύθμιση και θέση σε λειτουργία των κυκλωμάτων ανίχνευσης παρουσίας συρμού στη γραμμή FTGS. Πρόκειται για το σύστημα ανίχνευσης ελεύθερης γραμμής της SIEMENS, που χρησιμοποιείται από το 1970 στα αστικά σιδηροδρομικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, για την ανίχνευση της ελεύθερης γραμμής, το σιδηροδρομικό δίκτυο διαιρείται σε τμήματα μήκους έως 200m. Τα τμήματα διαρρέονται από εναλλασσόμενα ρεύματα διαφορετικών συχνοτήτων, τα οποία συγκεντρώνονται στο κέντρο ελέγχου. Η ανίχνευση των κατειλημμένων τμημάτων γίνεται μέσω του βραχυκυκλώματος που προκαλούν οι άξονες των συρμών.

Στόχος της ρύθμισης και θέσης σε λειτουργία των συγκεκριμένων συστημάτων είναι η διασφάλιση και πιστοποίηση της ορθής λειτουργίας τους. Τα βήματα που ακολουθούνται είναι τα εξής:

  • Ρύθμιση τάσης εξόδου FTGS, φίλτρου δέκτη, πτώσης τάσης και στις 2 κατευθύνσεις
  • Μέτρηση των τάσεων παρεμβολής
  • Πιστοποίηση ορθής λειτουργίας κάθε τμήματος με προσομοίωση συρμού
  • Παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία
  • Παράδοση φύλλου μετρήσεων, υπογεγραμμένη από τον επιβλέποντα μηχανικό, όπου περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση του κυκλώματος κάθε τμήματος
  • Οι μηχανικοί της εταιρίας μας, που εργάζονται ως επιβλέποντες σε τέτοιου είδους εργασίες, έχουν παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό σεμινάριο των ΓερμανικώνΣιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) πάνω στα χαρακτηριστικά και τη ρύθμιση κυκλωμάτων FTGS.

Η εταιρία μας έχει ρυθμίσει το σύνολο των κυκλωμάτων FTGS (254 κυκλώματα) του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου Αθήνας-Πειραιά (ΗΣΑΠ), στην αναβάθμιση της γραμμής που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2011.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα

We here to help you 24/7 with experts

    1 +
    Completed Cases
    1 +
    Happy Customers
    1 +
    Expert Members

    CALL US

    (+30) 24210 78432